Friday, March 14, 2025

The New York Times ajalehe ploomikook

 1983. aastal avaldas The New York Times esimest korda selle ploomikoogi retsepti. See oli väga lihtne ja toimetus  üllatus, kui lugejad hakkasid nõudma, et seda trükitaks  aastast aastasse. Kuus aastat järjest avaldas sügisel TNYT seda retsepti. 

Proovisin järgi - lihtne, maitsev, päästsin viimase tüki foto jaoks :)

Mida läheb tarvis:

Jahu 135 g, 3 muna, või 115 g, suhkur 135-150 g+ 2 sl, 1 tl vanillisuhkurt, 1 tl küpsetuspulbrit, sool, 12 ploomi, 1 tl jahvatatud kaneeli.

Alusta ploomidest – poolita, eemalda luud. Kata küpsetusvorm (u 24-26 cm ) küpsetuspaberiga ja määri rasvainega. Vahusta kausis pehme või suhkruga, lisa ükshaaval munad – klopi mass lahti peale igat muna, lisa vaniljesuhkur. Sega jahu, sool ja küpsetuspulber kokku ja lisa kaussi. Vala taigen vormi. Peale laota poolikud ploomid, lõigatud pool üles. Puista peale 2 sl suhkru ja kaneeli segu. Küpseta u 30-40 minutit 180 kraadi juures. Lase jahtuda. Serveeri jäätisepalliga.

Siia alla originaalpilt ka :)




No comments:

Post a Comment