Üks minu lemmikkook - mahlane, parajalt magus-hapu.
Tainas:
- 50 g võid
- 2 munakollast
- 150 g jahu
- 2 spl suhkrut
- näputäis sool
Kate:
- 300 g toorjuustu
- 200-300 g kivideta kirsse (külmutatud)
- 2 munavalget
- 50 - 75 g suhkrut
- 1 spl tärklist
Sulata või ja jäta jahtuma. Sega sulavõi munakollastega, suhkru, jahu ja soolaga. Sõtku tainas. Rulli tainas õhukeseks ja vooderda sellega 20-24 cm läbimõõduga küpsetusvorm nii, et moodustuvad koogipõhi ja paari sentimeetri kõrgune serv. Torgi koogipõhja sisse kahvliga augud ja tõsta vorm külmikusse.
Munavalged mikserda osa täidise suhkruga tugevaks vahuks. Sega toorjuustule juurde allesjäänud suhkur ja mikserda läbi. Seejärel toorjuustule lisa vähehaaval munavalged osade kaupa ning sega ettevaatlikult läbi nii, et mass jääks õhuliseks.
Võta vorm külmikust ja pane 180 C ahju eelküpsema u 10 minutiks.
Külmutatud kirssidele lisa tärklis ja veidi suhkrut ning sega läbi nii, et marjad oleksid üleni tärklisega kaetud.
Võta eelküpsetatud põhi ahjust, jaota marjad mööda koogipõhja ühtlaselt laiali ja vala peale toorjuustu -munavalge segu. Küpseta 180 C juures ahju keskmises osas umbes 40-50 minutit, kuni pealt muutub kook kergelt kuldseks. Võta kook ahjust ja lase täielikult jahtuda.
Head isu!
No comments:
Post a Comment